14/4/09

Η δημόσια συζήτηση εκτός των κομματικών οργάνων μόνο κακό κάνει στο ΔΗΚΟ και εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να περιορίσουν το ρόλο του

Μερίδα ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης παρουσίασε το θέμα που προέκυψε μετά από το δημοσίευμα της Εφημερίδας ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ της Κυριακής 12 Απριλίου 2009, με τρόπο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα σε σχέση με τη δική μου τοποθέτηση. Συγκεκριμένα, σημειώνω ότι δεν αντιλαμβάνομαι πώς προέκυψε η είδηση της συνταύτισής μου με απόψεις που εκφράστηκαν υπέρ της αποχώρησης του ΔΗΚΟ από την Κυβέρνηση, αφού:

· Η επιστολή που απέστειλα στον Πρόεδρο και στον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Κόμματος στις 26 Μαρτίου 2009, ήταν ανταπόκριση στο κάλεσμα του Προέδρου του ΔΗΚΟ στις 16 Μαρτίου 2009, για γραπτή κατάθεση θέσεων και εισηγήσεων από τα μέλη της ηγεσίας του Κόμματος σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
· Η επιστολή μου αναφέρεται αποκλειστικά στην ελλειμματική ενημέρωση που θεωρώ ότι λαμβάνει η Γραμματεία, το Εκτελεστικό Γραφείο και η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος από τους εκπροσώπους μας στο Εθνικό Συμβούλιο, που περιορίζει την έκφραση ενημερωμένων τοποθετήσεων από τα στελέχη του Κόμματος.
· Στην επιστολή μου δεν γίνεται καμία αναφορά στις σχέσεις του ΔΗΚΟ με την Κυβέρνηση και δεν γίνεται καμία νύξη για αποχώρηση από την Κυβέρνηση.
· Η δήλωσή μου της Κυριακής 12 Απριλίου 2009 που μεταδόθηκε από το ΚΥΠΕ, καταδεικνύει με σαφήνεια ότι διαφωνώ με οποιαδήποτε προσέγγιση της συμμετοχής του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση μέσα από εκλογικά αντί αμιγώς πολιτικά κριτήρια, όπως προτάθηκε από κάποια στελέχη του Κόμματος.


Μέσα από τα ανωτέρω, είναι προφανείς οι λόγοι που προξενούν ειλικρινή απορία για την επανειλημμένη μετάδοση, από μερίδα ηλεκτρονικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, της αβάσιμης είδησης που με τοποθετεί ως μέρος προσπάθειας για μεταστροφή του ΔΗΚΟ από τις έως τώρα αποφάσεις των συλλογικών του οργάνων. Θεωρώ ότι το θέμα της συμμετοχής του ΔΗΚΟ στην Κυβέρνηση πρέπει να συζητηθεί άμεσα στην Κεντρική Επιτροπή ούτως ώστε να ληφθεί σαφής απόφαση και να πάψει η εσωστρέφεια. Η δημόσια συζήτηση εκτός των κομματικών οργάνων μόνο κακό κάνει στο ΔΗΚΟ και εξυπηρετεί μόνο όσους θέλουν να περιορίσουν το ρόλο του στα πολιτικά πράγματα του τοπου. Ο πολιτικός ρόλος του ΔΗΚΟ, ιδιαίτερα στα πλαίσια του εθνικού θέματος, είναι αντίστοιχος της καταγεγραμμένης εκλογικής δύναμής του και αυτό που προέχει σήμερα είναι η συστράτευση όλων, μέσα σε πνεύμα συλλογικότητας και ομοψυχίας, για την επιτυχημένη πορεία του ΔΗΚΟ προς τις Ευρωεκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: