22/7/10

Κλοπή εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς

Σχετικά με το θέμα της κλοπής εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς, ο Επίτροπος Άμυνας και Ασφάλειας του ΔΗΚΟ, Βουλευτής κ. Φύτος Κωνσταντίνου, δήλωσε τα εξής:

Η κλοπή ποσότητας εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς είναι ένα ανησυχητικό και προκλητικό γεγονός που πλήττει την αξιοπιστία της Εθνικής Φρουράς, κάμπτει το ηθικό των στελεχών της Δύναμης και δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Η Αστυνομία πρέπει να διερευνήσει την υπόθεση εξαντλητικά για εντοπισμό των εκρηκτικών υλών και σύλληψη των δραστών, ώστε αυτοί να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για παραδειγματική τιμωρία τους.

Η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς οφείλουν να διερευνήσουν το θέμα σε βάθος και να μην περιοριστούν σε επιφανειακή απόδοση ευθυνών. Τα μέτρα ασφαλείας, το επίπεδο της πειθαρχίας και η εφαρμογή των κανονισμών δεν καθορίζονται από τους κληρωτούς στρατιώτες ή από μεμονωμένους αξιωματικούς. Οι πραγματικές ευθύνες αφορούν τη γενικότερη εφαρμοζόμενη πολιτική και πρακτική ασφάλειας και φύλαξης οπλισμού και πυρομαχικών. Αυτές οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν ώστε να διορθωθεί η προβληματική κατάσταση και να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο κύριε Κωνσταντίνου.

Ωραία τα λέτε.

Ανώνυμος είπε...

Fyto eisai leventis.

Ανώνυμος είπε...

fYTO,

ZITA TIN PARETISI TOY ARXIGOU TIS EUNIKIS FROURAS