Η πρόταση του υποψηφίου προέδρου κ. Ιωάννη Κασουλίδη για μείωση της στρατιωτικής θητείας είναι ένα φτηνό προεκλογικό πυροτέχνημα που αντικειμενικό στόχο έχει την υφαρπαγή ψήφων με ανειλικρινείς παραστάσεις οι οποίες στο τέλος της ημέρας τραυματίζουν την κρατική μας ασφάλεια και την εθνική μας υπόθεση. Πρόκειται για ξαναζεσταμένο φαγητό το οποίο αναμασάται προεκλογικά από το Δημοκρατικό Συναγερμό, ενώ έχει απορριφθεί επανειλημμένα από όλες τις πολιτικές δυνάμεις και την ηγεσία της Ε.Φ.. Παράλληλα, η συγκεκριμένη πρόταση φανερώνει το πολιτικό ήθος και τον άκρατο αμοραλισμό αυτών που τη συνέλαβαν καθώς και αυτών που παζαρεύουν επί της φιλοσοφίας της, διεκδικώντας μία χούφτα ψήφους και υποτιμώντας το φρόνημα των στρατευμένων νέων.
Η πρόταση για αποψίλωση της Ε.Φ από το έμψυχο δυναμικό της είναι κατ’ αρχήν προβληματική και ανεδαφική αφού το καθ’ ύλην αρμόδιο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς την απορρίπτει ως αναντίστοιχη με τις αμυντικές επιχειρησιακές ανάγκες. Επιπλέον, πλήττεται καίρια το ηθικό των παιδιών της Εθνικής Φρουράς που συνειδητά υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία αφού η ανάγκη περιφρούρησης της γραμμής αντιπαράταξης και επάνδρωσης των φυλακίων με αξιόμαχους εθνοφρουρούς υποτιμάται και τους μεταφέρεται το μήνυμα ότι η παρουσία τους δεν είναι απαραίτητη.
Επιπλέον, η έμφαση που δίνεται από τον κ. Κασουλίδη στη σύνδεση της ενδεχόμενης εκλογής του με την άμεση απόλυση των μισών εθνοφρουρών, καταδεικνύει την περίεργη αντίληψη του υποψηφίου για τη στρατιωτική υπηρεσία. Εφόσον διαφημίζει ότι θα προσφέρει ως δώρο για την εκλογή του την απαλλαγή από τα στρατιωτικά καθήκοντα, συμπεραίνεται ότι τα αντιλαμβάνεται ως καταναγκαστική δραστηριότητα και όχι ως υπηρεσία καθήκοντος και τιμής προς την πατρίδα.
Τέλος, σημειώνεται ένα ιδιαίτερα οξύμωρο σχήμα, όπου ενώ αναζητείται άμεσα λύση του Κυπριακού Προβλήματος, κατατίθεται δέσμευση για πρόσληψη χιλιάδων μονίμων στρατιωτικών στελεχών. Πέρα από αυτά, είναι αξιοσημείωτο το ότι ο κ. Κασουλίδης αποστασιοποιείται από την πάγια θέση της πλευράς μας για πλήρη αποστρατικοποίηση της Κύπρου, αφού δηλώνει ότι είναι απαραίτητη η διατήρηση ενός μικρού στρατιωτικού σώματος για εκπλήρωση των συμβατικών υποχρεώσεων του κράτους αυξάνοντας έτσι τις παράλληλες προοπτικές μόνιμης παραμονής κατοχικών στρατευμάτων.
Ωστόσο, το προεκλογικό πυροτέχνημα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας έχει και ένα θετικό στοιχείο. Πρόκειται για ένα φτηνό πυροτέχνημα, σε αντίθεση με το πολύ ακριβό πυροτέχνημα των πυραύλων S300 που το 1998 είχε αντίστοιχο ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία. Οπότε, αν και η πλειοδοσία σε λαϊκισμό είναι επικίνδυνη για τα πολιτικά ήθη, την ασφάλεια του κράτους και την εθνική μας υπόθεση, όσο ο Συναγερμός παραμένει στην αντιπολίτευση δεν θα χρησιμοποιούνται προς τούτο τα χρήματα των Κυπρίων πολιτών και δεν θα επιτάσσονται ενόψει εκλογών τα κρατικά ταμεία.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου