12/6/09

ΔΗΚΟ - Έκκληση Ενότητας

Γραπτή δήλωση του Φύτου Κωνσταντίνου
σχετικά με τη δημόσια συζήτηση
για τα θέματα που απασχολούν το ΔΗΚΟ

Για τη διαχείριση της δύσκολης κατάστασης στην οποία περιήλθε το Δημοκρατικό Κόμμα μετά από το αρνητικό αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, απαιτείται ενότητα και συλλογικότητα, σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Δυστυχώς, τις τελευταίες ημέρες αυτά τα χαρακτηριστικά απουσιάζουν από τις συμπεριφορές, τις στάσεις και τις δημόσιες τοποθετήσεις των περισσότερων στελεχών του ΔΗΚΟ.
Ιδιαίτερα μετά από τη συνεδρίαση του Διευρυμένου Εκτελεστικού Γραφείου και παρά την κατάληξη σε ομόφωνη απόφαση, η εσωστρέφεια ανακυκλώνεται και οι αντεγκλήσεις συνεχίζονται, είτε μέσα από εμπρηστικές δηλώσεις, είτε μέσα από ιδιοτελείς διαρροές, είτε μέσα από άτσαλους χειρισμούς και αυτοσχεδιασμούς.

Την Τετάρτη 17 Ιουνίου, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, όπου θα συζητηθούν τα θέματα που απασχολούν σήμερα το ΔΗΚΟ και το κάθε στέλεχος μπορεί να εκφράσει αναλυτικά τις απόψεις του και να καταθέσει αρμοδίως τις εισηγήσεις του. Οποιαδήποτε δημόσια συζήτηση εκτός των συλλογικών οργάνων δεν εξυπηρετεί το ΔΗΚΟ, αλλά μόνο τις προσωπικές ατζέντες και τα παιγνίδια εξουσίας ορισμένων.
Καλώ όλους σε αυτοσυγκράτηση και εφιστώ την προσοχή για αποφυγή συμπεριφορών που τραυματίζουν περισσότερο το Δημοκρατικό Κόμμα. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πληγώνει περισσότερο τα στελέχη, τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ. Κανένας δεν δικαιούται να πλήττει περισσότερο την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΔΗΚΟ.

Το ΔΗΚΟ δεν γεννήθηκε για να αποτελέσει διάττοντα αστέρα της πολιτικής ζωής του τόπου. Το ΔΗΚΟ δεν χαρίζεται, δεν κληρονομείται και δεν τεμαχίζεται σε τιμάρια. Ο κόσμος του ΔΗΚΟ θα τιμωρήσει όσους επιδεικνύουν παρελκυστικές συμπεριφορές και όσους τραυματίζουν το ΔΗΚΟ.
Η συνέχιση της υφιστάμενης κατάστασης είναι πολύ χειρότερη από το αρνητικό εκλογικό αποτέλεσμα και πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: